Hamn i Amsterdam

Dalarna i världen

Här kan du läsa om företag från Dalarna som tagit sig ut i världen med sina varor och tjänster.

Entreprenörerna delar med sig av bra och mindre bra erfarenheter och tips. Du möter företag från olika delar av Dalarna, från olika branscher och av olika storlek.


Optileks

Optileks i Rättvik slipar glasögonglas åt optiker i hela Norden. I Norge och Danmark har man valt att anställa inhemska representanter i kontakten med sina kunder. Det har gett resultat. De senaste åtta åren har företaget gått från 25 miljoner i omsättning, till närmare 70 miljoner, och antalet anställda har ökat från 17 till 45. 

 Läs mer


Swede Electronics

Swede Electronics i Vansbro fördubblade sin omsättning tack vare export och den snabba globala tillväxten av automatiserade plocklager. Företaget tillverkar nämligen batteriladdare till robotarna som utför arbetet på lagren.

 Läs mer


Kasi Technologies

Kasi Technologies AB grundandes 2008 i Göteborg kring patenterad teknologi för kostnadseffektiv hybridisering av bensin- och dieselfordon. De kommer snart exportera hållbarhet från Dalarna!

 Läs mer


Nordic Pump

Nordic Pump designar, utvecklar och tillverkar blandarpumpar och brukspumpar till byggindustrin. Ergonomin, användarvänligheten, produktiviteten och god kundservice för kunden är några av kärnvärdena som Nordic Pump jobbar utefter. 

 Läs mer


Gealtan 

Gealtan AB är grundat och ägs av renskötaren Benny Jonsson i Idre. Själva aktiebolaget bildades 1994 vid sidan av renskötseln men Benny har varit verksam sedan 1980 och försett svenska och utländska kunder med renskinn av hög kvalitet. 

 Läs mer


Kungshaga Hotell

Nyckeln till framgång sägs ligga i detaljerna. Gästerna ska alltid lämna hotellet med ett leende utan att förstå varför. Mikaela arbetar ständigt med känsla, blommor och små överraskningar men betonar att teamet varit en viktig del i utvecklingen.

Kungshaga Hotell är ett familjeföretag som lockar besökare från när och fjärran.

 Läs mer


John E. Öhrén

John E. Öhrén är ett familjeföretag i tredje generationen med Kristin Öhrén i spetsen. Verksamheten startade på 70-talet och är ett plåtslageri och mekanisk verkstad som tillverkar bland annat snörasskydd, smidesarbete samt förbränningsutrustning för flis och spån.  

 Läs mer


Staffans Vapen

När Staffan Leth blev företagare, var det på grund av att han såg ett behov – att erbjuda marknaden för sportskytte och jakt ammunition helt utan bly. Utbudet för skytteintresserade i Dalarna var magert och de få butiker som fanns, kunde inte så mycket om skytte.

 Läs mer


Leksandsbröd

Leksand ligger i hjärtat av knäckebrödsbältet och här har familjen Joon bakat knäckebröd i sex generationer. Leksandsbröd är ett familjeägt bolag och VD för företaget är Peter Joon. Exportarena Dalarna bestämde träff med Peter för att höra mer om företaget och deras exportsatsningar.

 Läs mer


CTH Ericson

CTH Ericson har tillverkat klassiska hattar och huvudbonader med hög kvalité sedan 1885. Familjeföretaget har säte i Borlänge och är ett av kommunens äldsta företag som idag fokuserar på att bevara företagets historia och skapa nya nutida klassiker till kunder runt om i världen.  

Läs mer

Eyesoverall

Ett plagg till och från aktivitet, yogan, gymmet, på fjället, efter vinterdoppet eller surfingen, på promenad eller bara under fikastunden ute på en taverna någonstans i Europa. Plagget skulle också vara enkelt att ta med sig i väskan utan att ta för stor plats. Det var Cajsa Jacksons idé när hon för ett par år sedan satte sig vid ritbordet och började skissa på en design.

Läs mer


Monark Exercise

Monark Exercise har sin verksamhet i Vansbro där de producerat cyklar i över 100 år. Monark har gjort en spännande exportresa och idag exporterar man 75% av omsättningen till 100 länder.

Läs mer


VivoLab

Fredrik Bokvist och Lars Thelin hade erfarenhet inom sjukvården men inte av att driva företag, nu har de gjort en helomvändning och blivit entreprenörer på en global marknad.

Läs mer


Kablego

I Säter finns företaget Kablego med mer än 30 års erfarenhet av att tillverka och montera kablage och med kunder i hela världen. I dag omsätter företaget 31 miljoner och leds sedan några år tillbaka av syskonparet Marie-Louise och Fredrik Fjägerås.

Läs mer


Next Green

Från en idé på en herrmiddag till ett växande exporterande företag – ta del av Next Greens delägare Mica Hohtendahls berättelse.

Läs mer


Terrible Twins

Systrarna Karin och Sara Ström har redan sedan starten haft en del av kunderna utanför Sverige. De delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar kring export.

Läs mer


Hollistay

Malin och Lars Mellstrand identifierade ett behov och skapade en plattform för campinggäster och campingplatser, idag har de påbörjat sin internationella resa.

Läs mer


Anpassarna Gunnérius

Anpassarna Gunnérius är problemlösare som utvecklar och bygger funktioner som skapar frihet för sina kunder. Företaget gör allt från små justeringar till avancerade fordonsanpassningar som är individanpassade utifrån kunder runt om i Sverige.

Läs mer

Facebook
Twitter
LinkedIn