Hamn i Amsterdam

Dalarna i världen

Här kan du läsa om företag från Dalarna som tagit sig ut i världen med sina varor och tjänster.

Entreprenörerna delar med sig av bra och mindre bra erfarenheter och tips. Du möter företag från olika delar av Dalarna, från olika branscher och av olika storlek.

Leksandsbröd

Leksand ligger i hjärtat av knäckebrödsbältet och här har familjen Joon bakat knäckebröd i sex generationer. Leksandsbröd är ett familjeägt bolag och VD för företaget är Peter Joon. Exportarena Dalarna bestämde träff med Peter för att höra mer om företaget och deras exportsatsningar.

 Läs mer


CTH Ericson

CTH Ericson har tillverkat klassiska hattar och huvudbonader med hög kvalité sedan 1885. Familjeföretaget har säte i Borlänge och är ett av kommunens äldsta företag som idag fokuserar på att bevara företagets historia och skapa nya nutida klassiker till kunder runt om i världen.  

Läs mer


Eyesoverall

Ett plagg till och från aktivitet, yogan, gymmet, på fjället, efter vinterdoppet eller surfingen, på promenad eller bara under fikastunden ute på en taverna någonstans i Europa. Plagget skulle också vara enkelt att ta med sig i väskan utan att ta för stor plats. Det var Cajsa Jacksons idé när hon för ett par år sedan satte sig vid ritbordet och började skissa på en design.

Läs mer


Monark Exercise

Monark Exercise har sin verksamhet i Vansbro där de producerat cyklar i över 100 år. Monark har gjort en spännande exportresa och idag exporterar man 75% av omsättningen till 100 länder.

Läs mer


VivoLab

Fredrik Bokvist och Lars Thelin hade erfarenhet inom sjukvården men inte av att driva företag, nu har de gjort en helomvändning och blivit entreprenörer på en global marknad.

Läs mer


Kablego

I Säter finns företaget Kablego med mer än 30 års erfarenhet av att tillverka och montera kablage och med kunder i hela världen. I dag omsätter företaget 31 miljoner och leds sedan några år tillbaka av syskonparet Marie-Louise och Fredrik Fjägerås.

Läs mer


Next Green

Från en idé på en herrmiddag till ett växande exporterande företag – ta del av Next Greens delägare Mica Hohtendahls berättelse.

Läs mer


Terrible Twins

Systrarna Karin och Sara Ström har redan sedan starten haft en del av kunderna utanför Sverige. De delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar kring export.

Läs mer


Hollistay

Malin och Lars Mellstrand identifierade ett behov och skapade en plattform för campinggäster och campingplatser, idag har de påbörjat sin internationella resa.

Läs mer


Anpassarna Gunnérius

Anpassarna Gunnérius är problemlösare som utvecklar och bygger funktioner som skapar frihet för sina kunder. Företaget gör allt från små justeringar till avancerade fordonsanpassningar som är individanpassade utifrån kunder runt om i Sverige.

Läs mer

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn