Hamn i Amsterdam

Dalarna i världen

Här kan du läsa om företag från Dalarna som tagit sig ut i världen med sina varor och tjänster.

Entreprenörerna delar med sig av bra och mindre bra erfarenheter och tips. Du möter företag från olika delar av Dalarna, från olika branscher och av olika storlek.

Monark Exercise

Monark Exercise har sin verksamhet i Vansbro där de producerat cyklar i över 100 år. Monark har gjort en spännande exportresa och idag exporterar man 75% av omsättningen till 100 länder. 

Läs mer!


VivoLab

Fredrik Bokvist och Lars Thelin hade erfarenhet inom sjukvården men inte av att driva företag, nu har de gjort en helomvändning och blivit entreprenörer på en global marknad.

Läs mer!


Kablego

I Säter finns företaget Kablego med mer än 30 års erfarenhet av att tillverka och montera kablage och med kunder i hela världen. I dag omsätter företaget 31 miljoner och leds sedan några år tillbaka av syskonparet Marie-Louise och Fredrik Fjägerås.

Läs mer!


Next Green

Från en idé på en herrmiddag till ett växande exporterande företag – ta del av Next Greens delägare Mica Hohtendahls berättelse.

Läs mer!


Terrible Twins

Systrarna Karin och Sara Ström har redan sedan starten haft en del av kunderna utanför Sverige. De delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar kring export.

Läs mer!


Hollistay

Malin och Lars Mellstrand identifierade ett behov och skapade en plattform för campinggäster och campingplatser, idag har de påbörjat sin internationella resa.

Läs mer!


Anpassarna Gunnérius

Anpassarna Gunnérius är problemlösare som utvecklar och bygger funktioner som skapar frihet för sina kunder. Företaget gör allt från små justeringar till avancerade fordonsanpassningar som är individanpassade utifrån kunder runt om i Sverige. 

Läs mer!


Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn