Väg, skog och älv

Om Exportkompassen

Behöver du vägledning och information om hur du på bästa sätt kan förbereda din export eller växa din export? Exportguiden är guide som går igenom grundläggande moment som rör alltifrån att välja marknad och hitta kunden till praktiska hantering av export samt aktörer som kan hjälpa dig på vägen.

Exportguiden är ett stöd för vad som kan vara bra att tänka på men utger sig inte att vara uttömmande kring detaljer eller fungera som en garanti. Varje exportaffär och varje företag är unikt och företaget måste ”göra jobbet”.

Med goda förberedelser från företagets sida ökar chansen för en lyckad exportsatsning redan från början och ni minskar risken för att hamna i vanliga fallgropar och dyra, onödiga misstag. Därför rekommenderas att ni går igenom exportguidens olika delar innan exportstarten. Det finns ingen rät linje från A till Ö utan momenten går ofta i varandra under förberedelserna men när du har dessa delar på plats är du redo för export.

Som ett stöd i er exportsatsning finns många aktörer med olika specialistkompetenser som hjälper er  i er satsning och och i varje del av exportguiden finns listat aktörer som ni kan kontakta för att hjälp utifrån era behov. Flera finns på plats i Dalarna, andra nationellt. 

FÖRBEHÅLL: Exportarena Dalarna påtar sig inte något rättsligt ansvar för informationen i exportkompassen eller för skada, direkt eller indirekt, som drabbar användaren eller tredjepart vid användning av guiden.

Facebook
Twitter
LinkedIn