Foto: Sofia Sabel/imagebank.sweden.se

Börja exportera

Går ni i tankar att utveckla företaget vidare genom att börja exportera så har du kommit rätt! Export kan öka er omsättning, er vinst och konkurrenskraft, göra företaget attraktivt som arbetsgivare, bidra till ökad hållbarhet och välfärd mm – men först måste ni förbereda er.

Vi vill göra det enkelt för företagen i Dalarna att komma ut i världen väl rustade. På den här webbplatsen erbjuder vi en guide och kontakter till erfarna aktörer både i Dalarna, nationellt och internationellt som kan hjälpa er att lyckas och samtidigt minska risken att undvika vanliga fallgropar.

En exportsatsning innebär en del investering i tid och pengar så det är bra att vara medveten om redan från början, hur mycket beror på var man befinner sig som bolag och vilka marknader man vill gå in i samt vilka varor och tjänster som man har i sitt erbjudande.

En stabil grund till din exportsatsning

Innan ni påbörjar en exportresa är det viktigt att ditt företag står på en stabil grund. Du behöver känna till era styrkor och svagheter, ha koll på kundsegment och lönsamhet och ha en ekonomisk stabilitet för att vara redo.

Almi GävleDala erbjuder en kostnadsfri behovsanalys för ditt företag för att gå igenom ämnena ovan. De erbjuder också dig att göra en simulering av olika framtida affärsscenario eller andra affärsutvecklingsinsatser som rustar er för de satsningar ni vill göra. Ta gärna en kontakt med Almi eller kolla in Exportkompassen Dalarna för att starta din exportresa.

Vill du bolla med någon?

Exportarena Dalarna erbjuder kostnadsfri lotsning för att göra det lätt för dig att hitta rätt i din exportresa. Exportlotsen kan bolla och guida er och ni kan alltid återkomma till lotsen mellan varven.


Kontakta exportlotsen

Exportkompassen

När ni vet att ni har en stabil grund är det dags att göra sig exportredo.

Facebook
Twitter
LinkedIn